Informativna tabla Golo Brdo

SabinaT SabinaT  –  07. 05. 2021  –  KS Seničica – Golo Brdo
153.jpg
153.jpg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Golo Brdo je zelo razvejano naselje na obrobju občine Medvode. Kljub odmaknjenosti pa vseeno privablja kar nekaj turistov, saj je na tem koncu tudi nekaj izhodišč za pohodniške poti na Katarino in Toško Čelo, obenem pa je Golo Brdo poznano tudi po odličnih gostilnah. In navsezadnje, Golo Brdo je bil dom častnega občana Občine Medvode, svetovno priznanega čebelarja Alojza Bukovška, ki je bil eden najpomembnejših vzrediteljev čebele kranjske sivke.

 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Informativna tabla bi prikazovala zemljevid kraja ( z domačimi imeni, npr. Babn dol, Golo Brdo - Hrib, itd. ) in nekaj najpomembnejših znamenitosti kraja.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Najprej bi pridobili nekaj kratkih in jedrnatih informacij o znamenitostih, ki bi jih vključili na tablo - predlagamo cerkev Sv. Trojice, Slavkov dom in častnega občana Alojza Bukovška na eni strani in podatke o Golem Brdu na desni.

Za fotografije objektov bi se dogovorili s katerim od lokalnih fotografov, tekst bi sooblikovali s krajani, potrebno pa bi bilo priskrbeti tudi kvaliteten zemljevid kraja. Za vključitev pešpoti bi se dogovorili s Planinskim društvom Medvode.

Izbrati bi bilo potrebno kvalitetne materiale, da bi tabla dolgo kljubovala vremenskim razmeram - z obvezno strehico.

Naselje izvajanja projekta. Kje konkretno naj bi se projekt izvajal? Navedite parcelne številke. Če gre za parcele v zasebni lasti, priložite soglasje lastnika.

Golo Brdo, križišče pod Slavkovim domom, parcelna številka 397/4 k.o.1981, v lasti Občine Medvode. V kolikor bi presodili, da bi tabla morala biti odmaknjena izven te parcelne številke, bi pridobili soglasje lastnika sosednjega zemljišča.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel? Navedite v primeru, da je iz objektivnih razlogov ta podatek pomemben, sicer se bo projekt izvedel enkrat v časovnem obdobju med MANJKA DATUM in MANJKA DATUM.

/

Ali ste pridobili tudi dodatne vire financiranja projekta (npr. krajevna ali vaška skupnost, sponzorstva, ipd.), od koga in koliko? V primeru, da predlagatelj pridobi zunanje vire financiranja, skupna vrednost projekta lahko presega finančne omejitve. Prosimo, da v prilogo priložite izjave sofinancerjev. Opišite tudi morebitna dela, ki ste jih vi ali kdo drug v sklopu tega projekta pripravljeni izvesti brezplačno.

V kolikor bi si lokalni podjetniki želeli, da se njihova lokacija vključi na tablo ( če bi bil interes, bi za ta namen rezervirali ločen del table spodaj ), bi lahko prispevali prispevek za umestitev na tablo.


Vrednost projekta: 5000 €Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
  • Datum objave 02. 02. 2022


   Načrtovanje

   V sodelovanju s predlagateljico in Javnim zavodom Sotočje Medvode usklajujemo podrobnosti za izvedbo projekta.

  • Datum objave 03. 11. 2022


   Se izvaja

   V sodelovanju s krajevno skupnostjo in Javnim zavodom Sotočje Medvode smo pripravili turistično informativno tablo, ki jo bo izvajalec postavil na izbrano lokacijo.

  • Datum objave 05. 12. 2022


   Izveden

   Namestili smo novo turistično informativno tablo s podatki o naselju Golo Brdo in tradiciji čebelarjenja v tem kraju. Končna vrednost projekta: 1.731,30 EUR.