Umirjanje prometa

Jernej Golja Jernej Golja  –  10. 09. 2022  –  KS Pirniče
prikazovalnik-hitrosti_1246x640.jpg
prikazovalnik-hitrosti_1246x640.jpg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Čeprav je omejitev hitrosti 50km/h, se vozniki te omejitve ne držijo. Problematični so predvsem tovornjaki, ki divjajo mimo po klancu navzdol na nevarnem in nepreglednem odseku. Mesečno so zato na odseku povožene domače živali, hkrati pa prevelika hitrost tovornega prometa povzroča prekomeren hrup.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Omejitev hitrosti bodisi z radarjem ali pa z informativnim prikazovalnikom hitrosti iz smeri Sp. Pirnič v smeri Vikrč.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Omejitev hitrosti bodisi z radarjem ali pa z informativnim prikazovalnikom hitrosti iz smeri Sp. Pirnič v smeri Vikrč.

Naselje izvajanja projekta: kje konkretno naj bi se projekt izvajal? Navedite parcelne številke zemljišč. Če gre za parcele v zasebni lasti, priložite soglasje lastnika. Vzorec soglasja lahko najdete tukaj.

Pri tabli Vikrče. Parcela 1975-1060/12

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel? Navedite v primeru, da je iz objektivnih razlogov ta podatek pomemben, sicer se bo projekt izvedel enkrat v časovnem obdobju med 1. 1. 2023 in 31. 12. 2024.

do 1.3.2023

Ali ste pridobili tudi dodatne vire financiranja projekta (npr. krajevna ali vaška skupnost, sponzorstva, ipd.), od koga in koliko? V primeru, da predlagatelj pridobi zunanje vire financiranja, skupna vrednost projekta lahko presega finančne omejitve. Prosimo, da v prilogo priložite izjave sofinancerjev. Opišite tudi morebitna dela, ki ste jih vi ali kdo drug v sklopu tega projekta pripravljeni izvesti brezplačno.

NeVrednost projekta: 3500 €

Občina Medvode nima vzpostavljenega lastnega sistema merjenja hitrosti s stacionarnimi radarji, zato namestitev stacionarnega merilnika ni možna. Vzpostavitev sistema bi presegla najvišjo dovoljeno vrednost projekta. Na glasovanje se uvrsti postavitev table "VI VOZITE" na tem odseku.Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
 • MatijaZavirsek

  Cesta je ne glede na to da je obnovljena iz varnostnega vidika obupna in nevarna. Mislim da so 4je prehodi čez cesto, vsi so za ovinkom. Na ovinku je tudi avtobusna postaja. Zjutraj ob 8h v prometni konici so na njej osnovnošolci, ki čakajo avtobus, vozila pa mimo vozijo z tudi 80 km na uro..mislim da gre za tempirano bombo in je zato nujna ureditev ceste z vidika varnosti. Da ne govorimo, da je po parih letih od obnove brez talnih označb in je v zimskih mesecih ko je večinoma tema zelo neprijetno vozit po njej

  1  | 
  1
  0
  Ni odgovorov
 • zelja&repa

  Zanimivo. Ob gradnji ceste sem se obrnil na občino, so me napotili na KS. Takratni predstavnik KS Vikrče mi je dejal, da bo za varnost dovolj dobro poskrbljeno! In da ležeči policaji kot so recimo v Pirničah ne pridejo v poštev. Edino ležeči policaji bi umirili velike hitrosti po klancu navzdol. Črte so pa itak že čisto izbrisane.

  1  | 
  1
  0
  Ni odgovorov
 • Mmf

  Podpiram predlog. Poleg navedenega so cestne oznake na tem odseku, predvsem prehoda za pešce že popolnoma izbrisane. Cestni odsek je tako še bolj nevaren. Cesto tam dnevno prečka več kot 30 otrok, ki uporablja mestni avtobus. Ker cesta ni osvetljena je prečkanje te ceste ponoči za otroke izredno nevarno.

  Ni glasov  | 
  0
  0
  Ni odgovorov
 • Datum objave 29. 03. 2023


  Čaka na izvedbo

  Izvedba projekta je načrtovana v letu 2023. V proračunu je za projekt rezerviranih 4.000 evrov.

 • Datum objave 03. 04. 2023


  Načrtovanje

  Vodja projekta v sodelovanju s predlagateljem načrtuje izvedbo projekta.

 • Datum objave 13. 11. 2023


  Izveden

  V Vikrčah smo namestili nov prikazovalnik hitrosti "VI VOZITE". Končna vrednost projekta znaša: 3.500 EUR.